I den har vi tillsammans med journalisten Jack Werner satt samman tips om hur du som läsare kan förhålla dig till olika fenomen som möter dig i nyhetsflödet.
3 Sat, 09:00: 3951 Ökar bilbränderna eller minskar de?
I veckans program hörs röster från Paris inklusive en av de nu mördade satirtecknarna och också flera svenska publicister.
Och hur agerar nu de medier som släppt fram honom?Kolla, hur lättlurade de är, hur partiskt de läser och förstår allt.Varför rapporterar inte medier mer om miljö?I våras redovisade gratistidningarna Mitt i ett uppseendeväckande resultat.Någon delar en artikel på sin facebooksida, du klickar och vips har tidningen fått en ny unik besökare.3 Sat, 10:03: 3951 Journalistmordet satte etiken på prov Hur bevakar man ett mord när offret är ens kollega?Våldtäkten reduceras samtidigt och beskrivs som tafs.En annan förändring var trendbrottet att kvinnorepresentationen i riksdagen minskade för första gången på flera decennier.Men problemet, det är att någon porrfilm aldrig visades på den där bussen. .Med Facebooks nya tjänst kan mediebolag nu publicera ver motogp 2017 gratis sitt innehåll direkt på Facebook, istället för som tidigare länka till innehåll på den egna plattformen.En texttjuv går lös i Sörmland Ett eget nyhetsarbete är en tidnings själ.
TV-cheferna pratar om historisk bra siffror. .Det efter att SvD:s medieanalytiker, Malin Ekman, i ett flertal texter ställt kritiska frågor om gratistidningens oberoende under sin nya ägare Mats Qviberg.(från minut 1) I veckan berättade Dagens Nyheter om en Säpo-spaning mot en misstänkt terrorcell, baserat på hemliga dokument.Vilken omfattning har ovädret?Hanna Stjärne om kritiken mot SVT Hon pekas ofta ut som Sveriges mäktigaste mediechef.Även här hemma i Sverige är hoten spridda och journalister är den yrkesgrupp som efter riksdagsledamöterna hör till den allra mest utsatta gruppen.
Hur ser egentligen memoarmonumentet Guillou på saken?